19 Kasım 2007 Pazartesi

Havuçlu Pasta

Kulanılacak Malzemeler
1 paket krem şanti
6 adet yumurta
2 adet havuç
125 gr sana
Krem şanti

Hazırlama Şekli
*Havucu soyun, rendeleyin kendi suyunu salıp bitene kadar pişirin.(içine ilave su koymayın.)

*5 yumurtanın sarılarını ve şekeri , havucu ilave edip mikserden geçirin.
* Yumurta aklarını kar haline getirdikten sonra, bu karışıma ilave edin.
*Yandan açılan kelepçeli kalıba koyup fırında 150 derecede yarım saat pişirin.
* Soğuduktan sonra üzerine krem şanti ile kaplayın.
* Üzerinin Havuç süslemeleri bir havuçu rendeleyip kendi suyu bitene kadar pişirin. İçine bir bardak şeker ve yarım limon suyu , bir çorba kaşığı un atın, koyulaşana kadar pişirin.ocakdan indirin . Hafif soğuyunca şekil vererek pastayı süsleyin.

Hiç yorum yok: