Malzemeler
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 su bardağı un
250 gr eritilmiş margarin
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı ceviz içi
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
3 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
Hazırlanma Şekli
*Kekin tüm malzemeleri karıştırılıp önceden ısıtılmış fırında pişirilir (190 derece).Hafif soğutulur.
*Daha sonra kremanın malzemeleri ocakta puding gibi pişirilip, biraz soğuduktan sonraiçine 125 gr margarin eklenir mikserle çırpılır. Kekin üzerine dökülür. Üstü ceviz içi ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder