19 Kasım 2007 Pazartesi

Havuçlu Kek

Malzemeler
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 su bardağı un
250 gr eritilmiş margarin
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı ceviz içi

Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
3 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya


Hazırlanma Şekli
*Kekin tüm malzemeleri karıştırılıp önceden ısıtılmış fırında pişirilir (190 derece).Hafif soğutulur.
*Daha sonra kremanın malzemeleri ocakta puding gibi pişirilip, biraz soğuduktan sonraiçine 125 gr margarin eklenir mikserle çırpılır. Kekin üzerine dökülür. Üstü ceviz içi ile süslenir.

Hiç yorum yok: