19 Kasım 2007 Pazartesi

Çikolatalı Pasta

Kullanılacak Malzemeler
1 çorba kaşığı brendi
1 paket vanilya
1/3 su bardağı süt
2 çırpılmış yumurta
1 su bardağından iki parmak fazla un
Yarım su bardağı toz şeker
Margarin
125 gram sütsüz çikolata
1 paket kabartma tozu
Çikolatalı süs için; 100 gram beyaz çikolata
100 gram sütsüz çikolata
4 çorba kasığı krema


Hazırlanma Şekli

* Çikolatayı ısıya dayanıklı kaba koyalım. Kabı su dolu başka bir kabın içine oturtalım ve yavaş yavaş eriterek (benmari usulü) ateşten alalım.

* Mikserle yağı ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpalım. Yumurtaları teker teker ekleyelim. 2 karışımı bir kaba aktaralım.

* Kaşık yardımıyla un, kabartma tozu ve sütten azar azar alarak sırayla karıştıralım.

* Brendi ve vanilyayı ekleyelim. Karışımı ikiye bölüp çikolatayı yarısına iyice karıştıralım iki yarıyı da kaba alalım.

*Tam olarak birbirine karıştırmamaya, mermer gibi bir görüntü elde etmeye özen gösterin.

* 20 cm çapında kek kalıbına erimiş margarinle yağlıyalım kalıba yağlı kağıt yayalım, karışımı içine akıtarak yerleştirelim.

* Fırını 180 derecede ısıtıp fırına sürelim 25 dakika sonra pişip pişmediğini kontrol edelim. Keki 15 dakika kalıpta bekletelim. Daha sonra çıkartarak soğumaya bırakalım.

* Çikolatalı süsün hazırlanması: Beyaz çikolatayı ve iki çorba kaşığı kremayı kaba alalım. Benmari usulü eritelim Aynı işlemi acı çikolatayı da uygulayalım. Kremayı kanştırarak çikolatayı eritelim.
* Kekin üzerine beyaz ve siyah karışımdan kaşıkla dökelim. Bir bıçak yardımıyla ikisini karıştırarak mermersi dekoratif bir görüntü elde edelim.

Hiç yorum yok: