19 Kasım 2007 Pazartesi

Vişneli Pasta

Kullanılacak Malzemeler

Kek hamuru için:3 su bardağı un
Kek hamuru için:200gr margarin
Kek hamuru için:4 yumurta
Kek hamuru için:2 su bardağı toz şeker
Kek hamuru için:1 su bardağı ılık süt
Kek hamuru için:2 çorba kaşığı çilek likörü
Kek hamuru için:1,5 çay kaşığı kabartma tozu
Kek hamuru için:Yarım paket vanilya

Üzeri İçin:450gr süt kreması
Üzeri İçin:100gr iri çekilmiş fındık
Üzeri İçin:250 gr Vişne
Üzeri İçin:1 çorba kaşığı vişneli jöle
Üzeri İçin:1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlama Şekli

*Bir tencerede margarini eritin.Soğusun
*Yumurta akını ve sarılarını ayırın.
*Yumurta aklarını kar haline gelene kadar ayrı bir kapta çırpın.
*Çukur bir kapta margarin ,şeker,likör ve vanilyayı karıştırın.
*Süt ve yumurta sarılarını çırpın ekleyin. Un kabartma tozunu karıştırın, sütlü karışıma ilave edin.
*Kar haline gelmiş yumurta aklarını da ekleyin,yavaş yavaş karıştırın.
*Hamuru yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına dökün.
*Önceden ısıtılmış 180c ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Keki fırından alıp soğutun.
*Enine üç parçaya bölün.
*Süt ile kremayı çukur bir kapta katılaşana kadar mikserde çırpın.
*Üçe böldüğünüz kekin bir parçasını alın üzerine ince kremayı sürün vişne reçelini yayın, ikinci katı yerleştirin tekrar ince kat krema sürün. son katı yerleştirin.
*Kekin kenarlarına kerema sürün. İri dövülmüş fındıkları kekin üzerine yayın.
*Kekin altından üstünden tutarak tekerlek gibi yuvarlıyarak kekin yanlarını fındıkların üzerine görülmeyecek şekilde kremayla sıvayın. .
*Jöle ve limon suyunu, vişne reçelini, bir kapta çırpın 3-4 dakika dinlensin. Pastanın üzerine kaşık yardımı ile yarım saat buzdolabında bırakın. Servis yapın.

Hiç yorum yok: