19 Kasım 2007 Pazartesi

Kremalı Pasta

Kullanılacak Malzemeler
*5 yumurta
*5 kaşık şeker
*6 kaşık un
*Biraz vanilya
*Bir tatlı kaşığı kabatma tozu
*Limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı
*5 yumurta yumurta tenceresine kırılır.5 kaşık şeker ilave edilir. Yoğurt kıvamına gelinceye aynı yöne mikserle 5-10 dakika kadar karıştırılır.
*Diğer taraftan kabartma tozu limon kabuğu rendesi vanilya,un karıştırılır.Yumurta karışımına yavaş yavaş ilave edilir.Önceden yağlanmış unlanmış kalıba dökülür. 40-45 dakika pişirilir.
*Pişirildikten ve soğuduktan sonra kek ortadan ikiye bölünür şekerli su ile hafif ıslatılır. Arasına kreması sürülür, ceviz ekilir.Üst kapak kapanır.
* Üzerine beyaz krem şanti yapılır, bıcak yardımı ile sürülür, arzuya göre süslenir.

Not: Şekerli suyun içersine Mermelet, vişne reçeli, gül suyu, likör vs arzuya göre ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: